Královéhradecký kraj odmění 10 nejlepších obcí

Královéhradecký kraj plánuje odměnit deset nejlepších obcí v regionu. Od nového roku přijímá žádosti na podporu obcí, které excelují ve správě území, péči o životní prostředí a komunitní život. Rozpočet ve výši 50 milionů korun bude přidělen do května.


Královéhradecký kraj plánuje odměnit deset nejlepších obcí v regionu. Od nového roku bude kraj přijímat žádosti na podporu obcí, které se vyznamenají ve správě svého území, péči o životní prostředí a obecní komunitní život.

Mluvčí kraje Dan Lechmann uvedl, že lhůty pro podávání žádostí budou tradičně stanoveny od začátku do konce ledna. „Následné rozhodování proběhne nejpozději do konce května,“ dodal Lechmann. Vysvětlil, že krajský rozpočet plánuje dedikovat na tuto iniciativu částku 50 milionů korun, přičemž další úpravy nebo navýšení prostředků by mohly být diskutovány v průběhu roku na krajském zastupitelstvu.

„Tato podpora má za cíl obcím pomoci financovat projekty, které přispívají ke zlepšení kvality života obyvatel, a také podpořit inovativní přístupy v obecném rozvoji,“ sdělil Lechmann. Upřesnil, že kraj si klade za cíl podpořit zejména obce, které investují do zlepšení infrastruktury, ekologických opatření, či komunitních aktivit.

Případné navýšení výše alokovaných prostředků bude záležet na jednáních zastupitelstva a také na celkové rozpočtové situaci kraje. Pokud se ukáže, že určitá obce prokázaly vynikající úsilí a výsledky, kraj je připraven zvážit dodatečné financování.

Toto ocenění obcí má také symbolický charakter, jehož cílem je motivovat všechny obce v regionu k trvalému zlepšování správních a komunitních aktivit. Kraj tímto způsobem vysílá jasný vzkaz o své podpoře aktivním a progresivním komunitám.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy