Koncert Eda Sheerana - AKTUALIZACE

HRADECKO - Očekává se obrovský nápor na dopravu.




AKTUALIZACE: Oba koncerty Eda Sheerana se obešly bez narušení veřejného pořádku. Doprava při nájezdech fanoušků byla plynulá, jen okolo 16. až 17. hodiny se občas na příjezdových trasách tvořily kolony. Oba odjezdy z koncertu byly sice pomalé (trvaly cca 3 hodiny), ale jinak bez větších komplikací. Policisté řídili dopravu a dbali na veřejný pořádek. U řidičů zjistili cca 20 přestupků a přijali jen jedno oznámení o krádeži, a to batohu s věcmi se škodou za 40 tisíc korun. A jedno oznámení o neoprávněném užití dronu, kdy muž lítal s dronem v bezprostřední blízkosti letiště a neoprávněně nahrával koncert. Sobotní akce se zúčastnilo 50 tisíc a nedělní 41 tisíc lidí.

por. Iva Kormošová, 29.7.2024, 9.45
________________________________________________________________________________________________________________O nadcházejícím víkendu (sobota 27.7. a neděle 28.7.) se na hradeckém letišti bude konat koncert anglického zpěváka Eda Sheerana. Na oba dva dny se očekává příjezd desetitisíců návštěvníků, čímž vznikne zejména obrovský nápor na dopravu. Policisté k zajištění hladkého průběhu obou koncertů posílí výkon služby. To znamená, že zvýší dohled jak v místě jejich konání, tak i v blízkém okolí, zejména při příjezdu a odjezdu účastníků koncertu. Podílet se budou policisté z řad dopravní, pořádkové i kriminální policie. Bude povolána pořádková jednotka i psovodi. Někteří policisté budou k ochraně tzv. měkkých cílů vybaveni dlouhými zbraněmi. Policejní hlídky budou dohlížet na veřejný pořádek, monitorovat dopravu a dohlížet na její plynulost a v případě potřeby ji řídit.

Upozorňujeme, že okolí areálu bude uzavřeno pro veškerou osobní dopravu kromě držitelů parkovací vstupenky - Podrobné informace o možnostech dopravy. Okolo letiště bude na komunikacích snížena rychlost na 30 km/h, po městě i v jeho okolí budou k navádění návštěvníků umístěny směrové šipky. Apelujeme na všechny řidiče, že vzhledem k předpokládanému navýšení počtu chodců a cyklistů na přilehlých komunikacích bude nutné dbát zvýšené opatrnosti a zejména ohleduplnosti.

Návštěvníci, dbejte pokynů policistů i pořadatelů a mějte dostatečnou časovou rezervu!

por. Iva Kormošová
23.7.2024, 10.15 Související dokumenty Ed
Velikost souboru:1,4 MB / formát M4A



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy