Kolama dolů - Učme se přežít 2024 v Královéhradecké kraji

Sobota na hradeckém polygonu patřila motorkářům




Kolama dolů - Učme se přežít 2024 v Královéhradecké krajiV sobotu 10. 8. 2024 během dopoledne se na parkoviště vrchu Zvičina na Jičínsku sjelo více než 120 motorkářů a motorkářek na téměř stovce nejrůznějších strojů. A proč? Důvod byl jasný, aby se opět zapojili do dalšího ročníku preventivního projektu „Kolama dolů-Učme se přežít“, zaměřeného na vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů.

Z místa seřadiště pak chvíli před polednem hromadně za doprovodu dopravních policistů na motocyklech všichni milovníci jedné stopy vyrazili směrem k Hradci Králové, kde na ně již na 13. hodinu v areálu hradeckého letiště na výcvikovém polygonu čekal další partner projektu, Tým silniční bezpečnosti.

Preventivní akce se zúčastnili také členové vedení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje v čele s krajským ředitelem plk. Petrem Sehnoutkou, kteří se na svých jednostopých strojích také zařadili do kolony vzorných motorkářů a společně s nimi dojeli až na hradecký polygon. Na výcvikovou plochu přijel účastníky projektu pozdravit také plk. Michal Hodboď z ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia. Společně s krajským ředitelem Sehnoutkou k motorkářům promluvili a ocenili jejich zájem o bezpečnou jízdu, vzdělávání a zlepšování svých jízdních dovedností.

Tým silniční bezpečnosti se svým programem „Učme se přežít“ všem zájemcům postupně nabídl přibližně hodinový kurz na dráze polygonu a mezitím i doprovodný program, okořeněný o zajímavé přednášky, videa a postřehy instruktorů k bezpečné jízdě na motocyklu za každého počasí, v hustém provozu na běžné silnici i na dálnici, k novinkám ve vybavení, oblečení, bezpečnostním prvkům, apod.

Kromě dopravních policistů, zajišťujících doprovod, samozřejmě na akci nemohli chybět ani policisté a pracovníci přímo se zabývající prevencí. Od policejní koordinátorky prevence tak mohli už na začátku akce motorkáři získat reflexní vestičky/šle pro lepší viditelnost či jednorázové alkohol testery, od koordinátorky BESIPU zase příručku bezpečné jízdy na motocyklu, či se podívat na prezentaci bezpečnostního prvku – samonafukovací reflexní vestu a zapřemýšlet nad svou vlastní bezpečností.

kpt. Mgr. Eva Prachařová
12. 8. 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy