Garsy a Grey – Nové naděje Královéhradecké kynologie

KRAJ - Policejní kynologie v Královéhradeckém kraji má 2 nová štěňata.




Policejní psiPolicejní kynologie je klíčovou součástí policejní práce, která se zaměřuje na výcvik a využití psů k různým účelům v rámci policejních operací.

V Královéhradeckém kraji přibyli dva noví členové kynologické rodiny – Garsy a Grey. Tato devítitýdenní štěňata jsou cvičena na všestrannou kynologickou činnost a představují novou naději pro krajskou kynologickou jednotku. Policejní psi jsou pečlivě vybíráni a trénovaní k plnění různých úkolů. Mezi nejčastěji používaná plemena u policie patří německý a belgický ovčák. Policejní psi musí prokázat určité povahové vlastnosti, odolnost a houževnatost, a také schopnost nereagovat agresivně ani bázlivě na různé podněty, například střelbu.

Jedním z významných úspěchů v oblasti kynologie v Královéhradeckém kraji je úspěch kynoložky, která se stala vicemistryní republiky v Dog dancing s 9letou fenkou Extra. Tento úspěch ukazuje širokou škálu dovedností a talentů, které psi v kraji mají.

Celkem slouží v Královéhradeckém kraji 58 služebních psů, kteří jsou nezbytní pro udržení bezpečnosti a veřejného pořádku. Psi musí zvládat jak pachové, tak obranné práce a cviky poslušnosti. Policejní psi jsou často nasazováni při pátracích akcích, kde pomáhají nalézt pohřešované osoby nebo dokonce pachatele trestných činů. Díky svým výjimečným čichovým schopnostem mohou policejní psi detekovat drogy, výbušniny a další důkazy, které by mohly uniknout lidským smyslům.

Psovod je policista, který je speciálně vyškolen k práci se služebním psem. Musí být schopen komunikovat se svým psem, rozumět jeho potřebám a chování, a také musí být schopen řídit psa během různých operací.

Stát se psovodem vyžaduje značné množství času, odhodlání a je to velký závazek, proto nemůže být psovodem každý. Cesta není jednoduchá, ale pro skutečně odhodlaného zájemce není nereálná.

Zajímá tě práce policejního psovoda? Chtěl/a bys být součástí takového týmu a učit se od nejlepších? Navštiv stránky a dozvíš se vše, co budeš potřebovat https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-policie-khk-informace-byt-policistou-je-vyzvou-i-sanci.aspx .



por. Bc. Martina Jandová
24.6.2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy