Cílem útoku se staly samoobslužné vysavače

NÁCHODSKO – Perfektně odvedená práce policistů vedla k bleskovému zadržení.




V sobotu 14.9.2024 v nočních hodinách došlo na dvou různých místech na Náchodsku k vloupání do dvou samoobslužných vysavačů. Neznámý pachatel v obou případech vypáčil kovová dvířka mincovníku a odcizil pokladnu s mincemi. Celková škoda na poškozených zařízeních byla předběžně stanovena na 10 tisíc korun, na odcizených pokladnách, včetně hotovosti, na téměř 4 tisíce korun.

Následující den hlídka obvodního oddělení Náchod zvýšila dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu a zaměřila se na předem vytipovaná místa a vozidla. Po nějaké době policisté slavili uspěch, zastavili podezřelé vozidlo značky Volkswagen Passat, které řídil 24letý cizinec. Během silniční kontroly zjistili, že muž má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté muže okamžitě zadrželi a eskortovali na služebnu, kde byl následně vyslýchán.

Během výslechu se cizinec přiznal i k vloupání do obou vysavačů. Policisté mu v rámci zkráceného přípravného řízení sdělili podezření pro přečin krádež, přečin poškození cizí věci a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.



por. Ing. Karolína Macháčková
18.9.2024


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy