6,37 milionů Kč rozděleno na podporu kulturních událostí v Královéhradeckém kraji

Královéhradecký kraj poskytne 6,37 milionu korun na podporu 21 tradičních kulturních akcí v letech 2022-2025. Cílem je dlouhodobější plánování a zlepšení kvality programů. Nejvyšší příspěvek získal Mezinárodní divadelní festival REGIONY. Různorodé akce podpoří rozvoj cestovního ruchu v kraji.


Částka 6,37 milionu korun bude rozdělena mezi 21 významných tradičních kulturních událostí v Královéhradeckém kraji. Rada kraje odsouhlasila trvalou záštitu těchto akcí na období 2022 až 2025. Rozhodnutí má zajistit dlouhodobější plánování a zlepšení kvality programů.

Mezinárodní divadelní festival REGIONY získal nejvyšší příspěvek

Nejvyšší příspěvek, 650 tisíc korun, obdrží Mezinárodní divadelní festival REGIONY v Hradci Králové. Festival se skládá z týdenní divadelní přehlídky a souběžného doprovodného venkovního programu, který kraj podpoří částkou 450 tisíc korun.

Podpora různorodých kulturních akcí napříč kraji

Královéhradecký kraj se rozhodl poskytnout finanční podporu mnoha různorodým událostem, mezi nimiž najdeme amatérské divadlo, komorní hudbu, folklorní festival nebo mezinárodní jazzový festival. Díky tomu budou moci obyvatelé kraje během roku navštívit rozmanité akce zaměřené na různé druhy umění a hudební styly.

Investice do rozvoje kultury a cestovního ruchu

Rozhodnutí o finanční podpoře těchto kulturních akcí je důsledkem úsporného hospodaření kraje. Letošní celková podpora je o 520 tisíc korun vyšší než v loňském roce. Jedná se o neinvestiční podporu, která pokrývá část nákladů například na honoráře, propagaci, technický servis, ubytování, dopravu, či pronájmy. Přínosem pro kraj je i rozvoj cestovního ruchu, jehož podpora těchto akcí přispívá.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy