92 milionů korun na nové kotle rozdáno za 21,5 vteřiny

950 žádostí za 21,5 vteřiny – takový je výsledek poslední vlny kotlíkových dotací, o které dnes mohli lidé žádat prostřednictvím dotačního portálu v Královéhradeckém kraji. Rozděleno bylo 92 milionů korun. Maximální možná dotace na výměnu starého zdroje vytápění je 127 500 korun.

0

Před 6 roky

Sanitka a počítače pomůžou Zakarpatské Ukrajině

Z Hradce Králové odjela sanitka plně naložená počítači. Vozidlo i s netypickým nákladem darovalo vedení Královéhradeckého kraje Ťačivskému rajónu v ukrajinské Zakarpatské oblasti.

0

Před 6 roky

Krajští radní podpořili vznik návštěvnického střediska ve Zdobnici

Královéhradecký kraj se bude podílet na vzniku Domu přírody Orlických hor. Ve Zdobnici vznikne návštěvnické středisko, které představí například nejvýznamnější turistické cíle, stezky a regionální produkty.

0

Před 6 roky

Projekt Zaměstnaný absolvent kladně hodnotili firmy i studenti

U příležitosti ukončení projektu Zaměstnaný absolvent se jeho účastníci sešli na závěrečné konferenci. Po shrnujících informacích o průběhu projektu a následné vzájemné diskuzi absolventi obdrželi osvědčení o absolvování odborných praxí ve firmách. Někteří studenti po ukončení odborné praxe rovnou získali nabídku stálého pracovního místa nebo jiný druh nabídky na spolupráci s danou firmou.

0

Před 6 roky

Jaký je a bude náš venkov?

Více než stovka zástupců měst a obcí Královéhradeckého kraje se tento týden sjela do Hradce Králové, kde se uskutečnil pátý ročník konference Příležitosti pro region. Ten se letos nesl v duchu problematiky venkova a jeho rozvoje.

0

Před 6 roky

Konference připomněla 15 společných let

Od podpisu smlouvy mezi Dolnoslezským vojvodstvím a Královéhradeckým, Libereckým a Pardubickým krajem již uplynulo 15 let. Bilanční konference k přeshraniční spolupráci se dnes koná v polském Wojanówě, zítra se její účastníci přesunou na Kuks.

0

Před 6 roky

Archeologický nález z doby bronzové našel pes

Unikátní archeologický nález bronzových nástrojů, zbraní a ozdob z března tohoto roku můžete spatřit Na výstavách Cesta do pravěku a Ve znamení tří deklarací v Kostelci nad Orlicí. Od 13. do 21. září zde bude tento depot z přelomu mladší a pozdní doby bronzové vystaven v Novém zámku. Poté musí projít konzervací a vzhledem ke svému místu nálezu zůstane součástí stálé expozice v suterénu zámku, věnované archeologickým nálezům v regionu.

0

Před 6 roky

Sledujte zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje v živém přenosu

Dnes můžete v živém přenosu sledovat zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Přenos bude probíhat od 10:00 do ukončení jednání.

0

Před 6 roky

Zastupitelé budou schvalovat aktualizaci územního plánu kraje

Krajský úřad uspořádal pracovní seminář pro zastupitele věnovaný problematice pořízení územního plánu kraje – Zásad územního rozvoje Královéhradeckého kraje (ZÚR KHK). V úvodu vystoupil radní Pavel Hečko, v jehož gesci je problematika územního plánování, a informoval o schvalování první aktualizace ZÚR KHK na pondělním zasedání zastupitelstva.

0

Před 6 roky

Dotace pro pořadatele kulturních a sportovních akcí 2019

Odbor kultury, sportu a cestovního ruchu informuje zájemce o dotace v oblasti kultury a sportu, že na základě schváleného Dotačního programu na podporu sportu - sportovní akce 2019 a Dotačního programu na podporu kultury - kulturní akce 2019 mohou od 15.10. do 29.10.2019 podávat žádosti o dotace na akce - projekty, realizované v I. pololetí roku 2019.

0

Před 6 roky

Chodcům a cyklistům na cestě do Svinar posvítí nové lampy veřejného osvětlení

Silnice vedoucí od Stříbrného rybníku do Svinar bude brzy pro chodce a cyklisty bezpečnější. V úseku komunikace, kde není cyklostezka a vede neobydlenou částí města, by mělo vyrůst třináct nových sloupů veřejného osvětlení.

0

Před 6 roky

V Hradci Králové se o víkendu konalo 16. Nábřeží paromilů

Milovníci páry se sešli v sobotu 25. srpna v Hradci Králové na 16. mezinárodním Nábřeží paromilů.

0

Před 6 roky

V pátek nepůjde krajský dotační portál

Z důvodu odstávky energetické sítě nebude dotační portál Královéhradeckého kraje DOTIS v pátek 31. srpna 2018 dostupný od 6:00 hod do cca 14:00 hod.

0

Před 6 roky

Bezpečné nábřeží předvede nejmodernější techniku i dovednosti složek IZS

Eliščino nábřeží se 7. září stane pravděpodobně nejbezpečnějším místem v Hradci Králové. Královéhradecký kraj zde ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému a jejich partnerů uspořádá akci Bezpečné nábřeží.

0

Před 6 roky

Mladí sportovci pojedou na olympiádu do Liberce

Rada kraje doporučila zastupitelstvu schválit účast výpravy mladých sportovců – reprezentantů našeho kraje na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2019. Sportovní událost, která je největší a nejvýznamnější multisportovní akcí svého druhu pořádaná v České republice pro děti a mládež se uskuteční 23. až 28. června 2019 na sportovištích v Libereckém kraji.

0

Před 6 roky