Projekt Zaměstnaný absolvent kladně hodnotili firmy i studenti

0

U příležitosti ukončení projektu Zaměstnaný absolvent se jeho účastníci sešli na závěrečné konferenci. Po shrnujících informacích o průběhu projektu a následné vzájemné diskuzi absolventi obdrželi osvědčení o absolvování odborných praxí ve firmách. Někteří studenti po ukončení odborné praxe rovnou získali nabídku stálého pracovního místa nebo jiný druh nabídky na spolupráci s danou firmou.

Potěšilo mě, že studenti a především firmy projekt hodnotili kladně a uvítali by jeho další pokračování. Pro firmy se stal velmi zajímavou zkušeností a absolventi ocenili především možnost si své odborné vzdělání vyzkoušet v praxi,“řekl radní Pavel Hečko.

Projekt nazvaný Zaměstnaný absolvent si kladl za cíl zvýšení zaměstnatelnosti absolventů středních a vyšších odborných škol v Královéhradeckém kraji prostřednictvím odborných praxí. Do projektu se zapojilo 80 firem a 182 studentů. Odborné praxe probíhaly během letních měsíců v roce 2017 a 2018. Praxím předcházely poradenské aktivity zajišťované Úřadem práce ČR jako partnerem projektu.

„Pozitivní ohlas je pro nás dokladem toho, že byl projekt úspěšný a přínosný pro všechny zúčastněné strany,“ uvedla Ivana Kudrnáčová, vedoucí odboru regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Projekt Zaměstnaný absolvent byl podpořen z Operačního programu Zaměstnanost. Příjemcem projektu byl Královéhradecký kraj a partneři projektu byly Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI) Úřad práce České republiky – krajská pobočka KHK.

Závěrečná konference se konala 12. září v prostorách Petrof Gallery v Hradci Králové. Přínosnou součástí programu byl na míru připravený seminář nejen pro absolventy projektu zahrnující témata Image, vystupování, dress code a firemní kultura, který pomůže správně se připravit na pracovní pohovory a jednání. Seminářem přítomné provedla Lenka Bernardes a Jan Čenský.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář